De nazomer en het najaar zijn echte oogstmomenten in de moestuin. Reden voor Mies van Amersfoort om een workshop ‘De verrukkelijke moestuin’ te organiseren. Deze workshop is erop gericht om deelnemers (met of zonder moestuin) te informeren en inspireren over de mogelijkheden met ‘puur eten’ uit eigen tuin. Royal Well was ook aanwezig tijdens deze workshop.
Deelnemers aan de workshop hadden één belangrijk ding gemeen: ze houden van biologisch en gezond eten, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, smaakversterkers en andere zogenaamde ‘E-nummers’. Maar hoe doe je dat? Daarover kan Mies alles vertellen tijdens een workshop.
Moestuincomplex Kijk Uit in Castricum vormde het decor voor deze workshop. Centraal stond de grote eettafel waaraan uiteindelijk het diner zou worden genuttigd. De workshop start met een voorstelrondje onder het genot van een kopje verse muntthee. In totaal zijn er 10 personen aanwezig, leeftijden variërend van 40-55 jaar met een passie voor koken.
Na een gezamenlijk rondje over het moestuincomplex was er voldoende ‘puur eten’ verzameld voor het kunnen bereiden van een 4-gangen diner. Een kleine opsomming: gele en groene courgettes, bosuien, sjalotjes, peterselie, bloemen van de Oost-Indische kers, rode uien, verse dille en zoete aardappelen.
Het voorgerecht bestond uit een heerlijk romige courgettesoep gevolgd door een bietencarpaccio met honingmosterd dressing. Een feloranje bloem van de Oost-Indische kers was de finishing touch van dit gerecht.
Het hoofdgerecht was een samenstelling van een reuzentortilla, geserveerd met zoete aardappelen en voorzien van verse tuinkruiden. Als bijgerecht een smaakvolle aardappelsalade, onder het genot van een glas rosé.
Een frisse cake werd als dessert geserveerd. Gevuld met citroen, amandelen en palmsuiker.
Aan het einde van de workshop werden ervaringen gedeeld. Elke deelnemer vond het leuk om in zo’n natuurlijke omgeving aan de slag te gaan en je eten vers te oogsten en te bereiden. Dat is geïnspireerd, smaakvol en gezond eten!